Play Video

Bekijk hieronder de foto's van ons bezoek aan Imperial Heritage

Afkomst: “Siberische steur”: een steursoort afkomstig uit het Baikalmeer, nabij Irkutsk Oblast (Siberië, Rusland).
Het Baikalmeer wordt aangezien als het oudste en grootste zoetwatermeer ter wereld, zo’n 25 miljoen jaar oud en gekenmerkt door zijn uitzonderlijk zuiver water.

Kweek: aquacultuur ITALY ( BRESCIA-Apenijnen)
Kleur: diep bruin naar zwart
Parel: middelgroot
Smaak: fluweel zilte smaaktoets,licht romig fris, hazelnoot aroma’s (nooit secundaire smaken) leeft op krijt en keienbodem.
IMPERIAL: Frissere smaak, fijnere zilt toetsen , door korte rijping zo’n 8 weken.

Afkomst:” Beluga steur of HUSO HUSO steur ”, leeft vooral in de Caspische zee Deze steur is goed te herkennen aan zijn buitengewoon grote omvang, tot 1200 kg en 7 meter lang . Dit is de meest edel der steuren, hij kan zo’n 140 jaar leven.

Kweek: Semi/Wild uit IRAN( Caspische zee)
Kleur: grijs naar donker grijs
Parel: groot.
Smaak: subtiel zilte smaaktoets,zeer romig naar boter ,vette smaak, subtiele hazelnoot aroma’s en vaak een uitzonderlijk rijke smaak . Smelt in de mond (nooit secundaire smaken), leeft op krijt en keienbodem.

Afkomst:” Russische steur of Guldenstatti”, leeft vooral in de Caspische zee . De Guldenstaetti ook wel de "Diamantsteur" genoemd. Deze steur is goed te herkennen aan zijn ronde kop, zijn zwarte kleur met een witte tekening.

Kweek: aquacultuur ITALY ( BRESCIA-Apenijnen)
Kleur: donker grijs naar zwart
Parel: middelgroot naar groot
Smaak: verfijnde en diepere zilte smaaktoets, romig naar boter , rijkelijke hazelnoot aroma’s (nooit secundaire smaken) leeft op krijt en keienbodem.

Het beste van twee werelden. Deze kruising tussen de Acipenser Gueldenstaedtii en de Acipenser Baerii, twee van de meest geprezen steursoorten, zorgt voor een perfecte harmonie van smaken. Het resultaat: een zachte natuurlijke ziltheid met een mooie noottoets naar het einde toe.

Afkomst
Duurzame Aquacultuur in Lombardije
• Zuiver bronwater / Keienbodem
• Traditioneel gerijpt

OORSPRONKELIJK IN HET WILD

SIBERISCHE STEUR
De Siberische steur of Acipenser Baerii is afkomstig uit het Baikalmeer, in de buurt van de Oblast Irkoetsk (Siberië, Rusland). Het Baikalmeer wordt beschouwd als het oudste en grootste zoetwatermeer ter wereld, ongeveer 25 miljoen jaar oud en staat bekend om zijn bijzonder schone waters.

RUSSISCHE STEUR
De Russische Steur, ook bekend als Acipenser gueldenstaedtii, de diamantsteur of de Donau-steur. Deze soort komt van oorsprong uit de Kaspische Zee, de Zwarte Zee en de Azov Zee. Deze middelgrote steur weegt normaal tussen 20 tot 60 kg maar kan in sommige gevallen tot 100 kg wegen en tot 200 cm groeien. Deze steur bereikt zijn volwassenheid op ongeveer 11-jarige leeftijd, maar kan wel tot tachtig jaar leven.

Afkomst: Siberische steur of Acipenser Baerii is afkomstig uit het Baikalmeer, in de buurt van de Oblast Irkoetsk (Siberië, Rusland). Het Baikalmeer wordt beschouwd als het oudste en grootste zoetwatermeer ter wereld, ongeveer 25 miljoen jaar oud en staat bekend om zijn bijzonder schone waters.

Parel: deze worden gekenmerkt door hun prachtige glans en hun grijsbruine tot zwarte tinten. De “Trésor” kaviaar is mild Malossol gezouten.

Smaak: deze kaviaar staat bekend om zijn delicate frisse smaak en nootachtige afdronk, dankzij zijn perfect uitgebalanceerde rijping (jong gerijpt).

Deze kaviaar is afkomstig van de Transmontanus en werd bereid door onze Russische kaviaarmeesters volgens de oudste Russische traditie genaamd Malossol. Deze heerlijke “Russian Tradition” kaviaar voldoet zelfs aan de meest kieskeurige en verfijnde smaakpapillen. Deze kaviaar wordt gekenmerkt door zijn romige en boterachtige smaak. De absolute favoriet in Moskou, met zijn perfect uitgebalanceerde rijping!

ORIGINE
Duurzame Aquacultuur in Lombardije en Piemonte (National Park Area):
• Zuiver bronwater / Keienbodem
• Traditioneel vol gerijpt

OORSPRONKELIJK IN HET WILD
TRANSMONTANUS

De witte steur of Acipenser Transmontanus is de op twee na grootste steursoort, na de Beluga en de Kaluga. Deze steur kan een maximale grootte van 6,1 m bereiken en tot 816 wegen. De witte steur is een inheemse soort van de Stille Oceaan die voorkomt in de Noord-Amerikaanse westkust, van Alaska tot Zuid-Californië. De steur leeft op de bodem van langzaam bewegende rivieren, baaien en estuaria, inclusief het brakke water aan de monding van grote rivieren. Het is een van de langstlevende steuren die tot honderd jaar oud kan worden.