Over ons

Historie

“Wij zijn een familiebedrijf dat sinds 1924 handelt in vis.” 

Bij Vishandel Den Haan staat inmiddels de vierde generatie Den Haan aan het roer. Tweelingbroers Robert en Christian zwaaien, na het overlijden van vader Ruud, de scepter en krijgen daarbij hulp van beste vriend ‘maar eigenlijk derde broer’ Seth.

Een echt Rotterdams ‘harinkie’. Dat haalde je vroeger aan het Noordplein. Bij ‘Het Haantje’, de legendarische viskar van Bertus den Haan. Jaren later is Den Haan nog steeds een bekende visnaam. Met dank aan zoon Rinus, kleinzoon Ruud en achterkleinzoons Robert en Christian. Vier generaties vis, met (voorlopig) eindpunt: vishandel Ruud den Haan in Kralingen.

Wie binnenstapt in het ietwat verscholen pand aan de achterkant van de Oudedijk, komt terecht in een vis-walhalla. Robert, Christian en Seth staan achter de toonbank. Ze werken daar vol overgave, onder het toeziend oog van hun overleden vader Ruud, van wie een mooi portret boven de toonbank hangt. Robert: “We zijn opgegroeid met vis. We staan er eigenlijk nooit bij stil, maar als je er zo over praat is het wel een gevalletje ‘met de paplepel’.”

De tweelingbroers wisten al jong dat zij de toekomst van het bedrijf waren. “Maar eerst naar school, alle benodigde papieren behalen en alles leren over het runnen van de zaak. Dat was het plan.” Dat het leven zich niet laat sturen, bleek echter toen de jongens achttien jaar waren en Ruud plotseling overleed. De zaak op zo’n jonge leeftijd en zonder support van hun vader overnemen, was zwaar. Na een jaar hard werken, samen met moeder Alice, besloten ze de zaak te verkopen. “Maar een jaar later begon het toch te kriebelen en kochten we de zaak terug.” De twee jonge, ambitieuze ondernemers waren er klaar voor.

Heden

Tegenwoordig draait de vishandel op volle toeren. Stille kracht achter het succes is de gevarieerde klantenkring. “Van snelle zakenlieden die even binnenwippen tot oudere Crooswijkse dames die speciaal met de tram hierheen komen.” Maar hoewel de mannen het leuk vinden hun klanten kennis te laten maken met allerlei bijzondere en exotische vissen, blijft een oeroud Hollands visje centraal staan: de haring. “Dat is toch waar het allemaal mee begonnen is. Die zit in ons DNA.”

Het is nu uitgegroeid tot een groot assortiment verse en gebakken vis, gerookte vis ( ook uit eigen rokerij ), schelp- en schaaldieren. Het is dus zeker de moeite om ons een keer te bezoeken. We zien u graag in onze winkel!

Welkom bij Ruud den Haan

Klantervaringen

Bert Van Roon
Bert Van Roon
een week geleden
Wat een fantastische vis winkel is dit al jaren. En zoals altijd wordt je hier met passie en vriendelijkheid geholpen. Echt iedereen die hier werkt straalt vreugde voor zijn/haar werk en gasten uit. Het is en blijft een topper. En ik kocht hier deze keer op donderdag alleen maar 3 broodjes met haring.
Hans Oostrum
Hans Oostrum
3 weken geleden
Top kwaliteit vis maar ook in service. We kennen dit bedrijf al langer. Nu we in Limburg wonen en bij vrienden in Rotterdam op bezoek gingen hadden we een visschotel besteld die, net als eerder weer van top kwaliteit was. Natuurlijk daar ook een aantal Hollandse Nieuwe haringen aan toegevoegd en het feest was kompleet👍
Onno
Onno
een maand geleden
Top tent. Heerlijke vis en schaaldieren, en gerechten die je ter plekke kunt eten of kunt meenemen naar huis. Het enige dat mist is uitzicht op zee met bootjes die voorbij varen.
Kasj Jaspars
Kasj Jaspars
een maand geleden
Wat duurder dan naar de markt gaan en zelf fileren, maar van onberispelijke kwaliteit en fantastisch gefileerd. Voor grote bestellingen zeker een aanrader ipv zelf fileren.