Over ons

vishandel-ruud-den-haan

Historie

“Wij zijn een familiebedrijf dat sinds 1924 handelt in vis.” 

Bij Vishandel Den Haan staat inmiddels de vierde generatie Den Haan aan het roer. Tweelingbroers Robert en Christian zwaaien, na het overlijden van vader Ruud, de scepter en krijgen daarbij hulp van beste vriend ‘maar eigenlijk derde broer’ Seth.

Een echt Rotterdams ‘harinkie’. Dat haalde je vroeger aan het Noordplein. Bij ‘Het Haantje’, de legendarische viskar van Bertus den Haan. Jaren later is Den Haan nog steeds een bekende visnaam. Met dank aan zoon Rinus, kleinzoon Ruud en achterkleinzoons Robert en Christian. Vier generaties vis, met (voorlopig) eindpunt: vishandel Ruud den Haan in Kralingen.

Wie binnenstapt in het ietwat verscholen pand aan de achterkant van de Oudedijk, komt terecht in een vis-walhalla. Robert, Christian en Seth staan achter de toonbank. Ze werken daar vol overgave, onder het toeziend oog van hun overleden vader Ruud, van wie een mooi portret boven de toonbank hangt. Robert: “We zijn opgegroeid met vis. We staan er eigenlijk nooit bij stil, maar als je er zo over praat is het wel een gevalletje ‘met de paplepel’.”

De tweelingbroers wisten al jong dat zij de toekomst van het bedrijf waren. “Maar eerst naar school, alle benodigde papieren behalen en alles leren over het runnen van de zaak. Dat was het plan.” Dat het leven zich niet laat sturen, bleek echter toen de jongens achttien jaar waren en Ruud plotseling overleed. De zaak op zo’n jonge leeftijd en zonder support van hun vader overnemen, was zwaar. Na een jaar hard werken, samen met moeder Alice, besloten ze de zaak te verkopen. “Maar een jaar later begon het toch te kriebelen en kochten we de zaak terug.” De twee jonge, ambitieuze ondernemers waren er klaar voor.

Heden

Tegenwoordig draait de vishandel op volle toeren. Stille kracht achter het succes is de gevarieerde klantenkring. “Van snelle zakenlieden die even binnenwippen tot oudere Crooswijkse dames die speciaal met de tram hierheen komen.” Maar hoewel de mannen het leuk vinden hun klanten kennis te laten maken met allerlei bijzondere en exotische vissen, blijft een oeroud Hollands visje centraal staan: de haring. “Dat is toch waar het allemaal mee begonnen is. Die zit in ons DNA.”

Het is nu uitgegroeid tot een groot assortiment verse en gebakken vis, gerookte vis ( ook uit eigen rokerij ), schelp- en schaaldieren. Het is dus zeker de moeite om ons een keer te bezoeken. We zien u graag in onze winkel!

Klantervaringen

Pieter Bartels
Pieter Bartels
3 maanden geleden
Blijft excellent blijft 5 sterren. Wens alle mensen bij den Haan een voorspoedig , gezellig en gezond 2022. En veel succes net de nieuwe winkel die in aanbouw is.
Hugo Avelino
Hugo Avelino
4 maanden geleden
De allerbeste vis -& zeevruchtenwinkel in Kralingen e.o. Als je het echt niet weet vraag om wat tips dan zul je uitstekende suggesties krijgen.
Lekker Bekje
Lekker Bekje
3 maanden geleden
De lockdown werd te zwaar en ik wandelde door kralingen. Ik dacht laat ik eens wat vis gaan maken en even langs ruud de haan gaan. Ik kwam aan en de bediening was zo top. Zo ouderwets vriendelijk. Ik keek in de vitrine, zoveel keus.... Ik dacht ach zal ik het kralingse vispannetje kopen dan hoef ik dat alleen maar thuis 15 min in de oven te zetten. Voor dat geld kan je het zelf echt niet maken. Vervolgens zag ik garnalenkroketten en ik vroeg of ze ook bevroren kroketten had. Nou kwam ze toch met de doos bleken het de one and only Holtman croquetten te zijn. Ook nam ik een beetje gerookte zalm mee en hollandse garnalen. Ik nodigde vrienden uit en we wisten allen niet wat we meemaakten. Dit allen was zo vers, zo lekker. Huilen van geluk. Eindelijk een zaak waar je echt waar voor je geld krijgt. Bediening, service, kwaliteit!!!
Astrid Roquas
Astrid Roquas
4 maanden geleden
De vis is super, we genieten nog steeds! Het ophalen verliep nogal chaotisch. Administratie was niet duidelijk. Mvg Astrid Roquas
nick van bennekom
nick van bennekom
6 maanden geleden
Een dikke 10 waard. Wat een mooie kwaliteit vis. En of je nu afhaalt of ter plaatse iets eet het team is altijd klantvriendelijk en behulpzaam!