Over ons

vishandel-ruud-den-haan

Historie

“Wij zijn een familiebedrijf dat sinds 1924 handelt in vis.” 

Bij Vishandel Den Haan staat inmiddels de vierde generatie Den Haan aan het roer. Tweelingbroers Robert en Christian zwaaien, na het overlijden van vader Ruud, de scepter en krijgen daarbij hulp van beste vriend ‘maar eigenlijk derde broer’ Seth.

Een echt Rotterdams ‘harinkie’. Dat haalde je vroeger aan het Noordplein. Bij ‘Het Haantje’, de legendarische viskar van Bertus den Haan. Jaren later is Den Haan nog steeds een bekende visnaam. Met dank aan zoon Rinus, kleinzoon Ruud en achterkleinzoons Robert en Christian. Vier generaties vis, met (voorlopig) eindpunt: vishandel Ruud den Haan in Kralingen.

Wie binnenstapt in het ietwat verscholen pand aan de achterkant van de Oudedijk, komt terecht in een vis-walhalla. Robert, Christian en Seth staan achter de toonbank. Ze werken daar vol overgave, onder het toeziend oog van hun overleden vader Ruud, van wie een mooi portret boven de toonbank hangt. Robert: “We zijn opgegroeid met vis. We staan er eigenlijk nooit bij stil, maar als je er zo over praat is het wel een gevalletje ‘met de paplepel’.”

De tweelingbroers wisten al jong dat zij de toekomst van het bedrijf waren. “Maar eerst naar school, alle benodigde papieren behalen en alles leren over het runnen van de zaak. Dat was het plan.” Dat het leven zich niet laat sturen, bleek echter toen de jongens achttien jaar waren en Ruud plotseling overleed. De zaak op zo’n jonge leeftijd en zonder support van hun vader overnemen, was zwaar. Na een jaar hard werken, samen met moeder Alice, besloten ze de zaak te verkopen. “Maar een jaar later begon het toch te kriebelen en kochten we de zaak terug.” De twee jonge, ambitieuze ondernemers waren er klaar voor.

Heden

Tegenwoordig draait de vishandel op volle toeren. Stille kracht achter het succes is de gevarieerde klantenkring. “Van snelle zakenlieden die even binnenwippen tot oudere Crooswijkse dames die speciaal met de tram hierheen komen.” Maar hoewel de mannen het leuk vinden hun klanten kennis te laten maken met allerlei bijzondere en exotische vissen, blijft een oeroud Hollands visje centraal staan: de haring. “Dat is toch waar het allemaal mee begonnen is. Die zit in ons DNA.”

Het is nu uitgegroeid tot een groot assortiment verse en gebakken vis, gerookte vis ( ook uit eigen rokerij ), schelp- en schaaldieren. Het is dus zeker de moeite om ons een keer te bezoeken. We zien u graag in onze winkel!

Klantervaringen

Freerk Westera
Freerk Westera
een jaar geleden
Afgelopen weekend een door Ruud de Haan uitstekend verzorgde Fruit de Mer gegeten. Top kwaliteit. Zie foto's. Alle vis is trouwens oké bij De Haan. Als je graatvrije filet koopt, is het ook graatvrij bijvoorbeeld. En de haring is top. Wij blijven tevreden klanten.
Jan Vermeulen
Jan Vermeulen
2 maanden geleden
De kwaliteit van de vis is hier echt top! Sinds kort verbouwd, nog meer ruimte om er een visje te eten Ik at er tot twee keer toe schol, het was heerlijk
Ellen ten Bruggencate
Ellen ten Bruggencate
3 maanden geleden
Nieuwe winkel met een nog groter aanbod van heerlijke vis.Het ziet er fantastisch uit. Kwalitatief is het dik in orde. Nu nog een volgnummerapparaatje om de stroom klanten in goede volgorde te helpen.
Jos Donker
Jos Donker
in de afgelopen week
Heerlijke scholfiletjes gegeten met glas Viognier. Gezellig tentje, lekkere muziek, ongedwongen sfeer. Aanrader!