Visrecepten
Zwaardvis-kebabs
By qiem |
Meng de ingrediënten in een schaal, en snij de zwaardvis is brokken van 2 cm, voeg dit aan de marinade toe en vermeng alles goed en laat dit geheel een 15 min rusten. Prik dan de stukken zwaardvis op een (bamboe) prikker en gril ze kort elke kant tot ze bruin zijn. (Let wel op…
Read More Zwaardvis gegrild met salsa verde
By qiem |
Was en hak de peterselie voor de salsa, meng de citroensap en mosterd en schenk Hier al roerend de olijfolie bij. Hak de ansjovisfilet grof, pers de knoflook boven de dressing uit. Voeg stukjes ansjovis, kappertjes en kruiden toe en meng kort met de staafmixer. Het mengsel mag wel structuur blijven houden. Kruid de zwaardvis…
Read More Zeewolf met peterseliekorstje en groene groenten
By qiem |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de sugar snaps, haricots verts en de doperwten in een pan met gezouten water in circa 4 min beetgaar. Giet ze af en spoel met koud water. Meng in een kom de mascarpone, rasp van de citroen, sap van een halve citroen en wat peper en zout…
Read More Zeewolf filet gegratineerd uit de oven
By qiem |
Verwarm de oven voor op 200◦C wrijf de stukken vis in met citroensap, zout peper en laat ze even liggen. Verkruimel het brood heel fijn in de keukenmachine. Verkruimel ook de geitenkaas. Meng de mosterd door de room. Vet een niet te grote, lage ovenschaal in en leg de stukken vis erin. Schenk de room…
Read More Zeewolf filet gabakken met witlof
By qiem |
Spoel de Zeewolf filets onder de koude kraan af en dep ze droog. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in smalle reepjes. Smelt de boter op een matig vuur, in een ruime koekenpan. Bak de Zeewolf filets op een hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar (4- 8 min).…
Read More Zeeduivel pakketjes
By qiem |
Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van ca. 20 cm af en vet ze in met een beetje olie. Snijd de preien in smalle ringen en de paprika in stukjes. Verhit de rest van de slaolie, bak hierin de plakjes spek zacht uit en neem ze uit de pan. Voeg de stukjes paprika aan de…
Read More