Boemboe Bali ikan

Print Friendly, PDF & Email

INGREDIËNTEN

  • 2 Makrelen Ongeveer 600 gr.
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 lombok merah
  • 1 schijfje laos of een ½ theelepel poeder
  • 1 spriet sere of een ½ theelepel poeder
  • 1 daon djeroek poeroet
  • 1 daon salam
  • 2 eetlepels ketjap manis

icon
  • Keuken: Indonesië
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Passieve tijd: 10 minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

  • Was de makrelen en snijd ze in brede moten en bak ze in hete olie aan beide kanten goudbruin en gaar ze in ongeveer 10 min.
  • Pel de uien en het knoflook en snipper beide heel fijn.
  • Was de lombok merah en snijd ze in smalle ringen.
  • Gebruik 1 eetlepel van de olie waarin de vis is in gebakken.
  • Verhit dit in de wadjan.
  • Fruit het knoflook lichtbruin, laat de ui de lombok, de laos en de sereh meefruiten.
  • Voeg de daon djoeroet poeroet en salam,de ketjap en een scheutje water en laat de massa even koken.
  • Verwarm de vis voorzichtig in het kruidenmengsel.
  • Als je dit gerecht een dag van tevoren maakt is het net even pittiger van smaak.

Heerlijk met witte rijst!