Dorade met gember en uien

Print Friendly, PDF & Email

INGREDIËNTEN

  • 2 stuks dorade +/- 500 gram. Alleen geschubd en buik leeggehaald
  • 1 takje tijm
  • 6 stuks witte uien (in dunne ringen)
  • 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
  • 10 cm verse gember (geschild en in dunne plakjes)
  • 1 glas witte wijn
  • 40 gram roomboter
  • olijfolie

icon
  • Keuken: Frans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
  • Kooktijd: 35 minuten minuten
  • Passieve tijd: - minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en doe daar de uien, knoflook en gember in. Bak dit totdat de uien zacht worden, ongeveer 10 min. Zet ondertussen de oven aan op 210 graden. Als de uien klaar zijn, verdeel ze dan netjes in een ovenschaal en leg daar de vis op. Verdeel de boter in blokjes over de vis en giet het glas wijn erbij. Zet nu de schaal in de oven en zet de tempratuur terug naar 180 graden. Bak het voor 15 min en dek hem dan af met aluminium. Bak het nu nog 10 min. Hierna haal je de schaal uit de oven en maal er wat verse peper over.