Gamba’s gelakt in rode curry

Print Friendly, PDF & Email

recepten ruud den haan(600 x 400 px)

INGREDIËNTEN

  • 20 gamba’s gepeld
  • maïzena
  • Olijfolie

Curry:

  • 2 dl kokosroom
  • 2 dl chilisaus
  • 1 limoen ( rasp en sap)
  • 1 tl rode currypasta
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl zeezout

 

icon
  • Keuken: India
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Passieve tijd: 15 minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Meng voor de curry alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zeezout.

Wentel de gamba’s door de maïzena en bak ze in de hete olie. Blus ze af met de curry en laat het geheel nog drie minuten pruttelen.

Lekker met rijst of pasta!