Heilbot filet in roomsaus

Print Friendly, PDF & Email

INGREDIËNTEN

  • 4 stukken heilbot filet 150 gram per stuk
  • sap van een halve citroen
  • 50 gram geraspte kaas belegen
  • 30 gram roomboter
  • 5 el room licht geklopt
  • zout en vers gemalen peper

icon
  • Keuken: Frans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
  • Kooktijd: 20 minuten minuten
  • Passieve tijd: 30 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Schik de filets in de lengte in een vuurvaste schotel. Kruiden met peper en zout en het citroensap toevoegen. De room over de filets gieten, de geraspte kaas erover strooien en een klontje boter op de vis leggen. Zet de schotel in de oven (180°C) en laat de vis gaar worden.(15 à 20 min) Tijdens het bakken de room een paar maal over de vis scheppen. Uit de schotel uit de oven en garneren met toefjes peterselie.