Ovenschotel met schelvis en spinazie

Print Friendly, PDF & Email

recepten ruuddenhaan banner

INGREDIËNTEN

  • 600 g schelvisfilets
  • 500 g spinazie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 2 dl room
  • 250 g kaas (gemalen)
  • klontje boter
  • peper
  • zout

icon
  • Keuken: Hollands
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
  • Kooktijd: 10 minuten minuten
  • Passieve tijd: 10 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een ovenschaal in met boter. Spoel de spinazie.

2. Snij de schelvis in grote stukken. Breng ze op smaak met peper en zout. Schik ze in de ovenschaal. Giet er de warm gemaakte room tussen. Zet de ovenschaal 10 minuten in de hete oven.

3. Snipper de ui fijn en stoof ze aan. Voeg de spinazie toe, kruid met peper en zout en laat de spinazie slinken.

4. Haal de schaal uit de oven en verdeel er de spinazie over. Bestrooi met gemalen kaas. Zet 10 minuten onder de hete grill tot de kaas begint te kleuren.

Serveer meteen met basmatirijst of pasta naar keuze.