Rode mul op Siciliaanse wijze

Print Friendly, PDF & Email

INGREDIËNTEN

  • 4 stuks middelgrote mul
  • 4 stuks tomaten
  • venkelzaad naar smaak
  • extra vierge olijfolie (evo)
  • 4 eetlepels pittige rode chilipeper 1
  • zout met kappertjessmaak naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

 

icon
  • Keuken: Italiaans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Passieve tijd: 10 minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

voorbereiding

Was de tomaten, snijd met een scherp mes de schil van de onderkant van de tomaat en dompel ze vervolgens ongeveer twintig seconden onder in kokend water, net lang genoeg om ze te verbranden.

Haal de tomaten uit het kokende water en doe ze onmiddellijk in een kom met heel koud water.

Schil de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaden en het vegetatiewater. Houd alleen de vruchtvleesfilet over die je in blokjes snijdt.

Maak de mul schoon, darm ze, schubben ze en spoel ze af. Maak vervolgens de snede in de buik van de vis verder open, zodat er een soort zak ontstaat.

Verhit een flinke scheut olie in een pan, bij voorkeur een ijzeren pan.
Doe een royale theelepel wilde venkel in de vis, wij gebruikten die in olie en doe de harder in de pan met de hete olie.

Als de harders aan één kant goed bruin zijn, haal je de pan van het vuur en draai je de vis heel voorzichtig om, voeg de eerder bereide tomaten, een druppel wijn, zout en een gesneden pittige chilipeper toe.

Zet de pan nog een paar minuten op het vuur, net genoeg om de tomaat te verwarmen.
Leg de rode mul op een bord en bedek ze met de kerstomaatjes en de saus die in de pan is gemaakt.
Maak het gerecht af door een snufje zout op smaak te brengen met kappertjes.