Sliptong met Hollandse garnalen en Franse mosselen

Print Friendly, PDF & Email

INGREDIËNTEN

  • 8 sliptongen schoongemaakt
  • olijfolie
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 300 gram Bouchot mosselen of andere kleine
  • schelpdieren
  • zout en vers gemalen peper
  • bloem of panure pour poisson
  • roomboter

icon
  • Keuken: Frans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
  • Kooktijd: 15 minuten minuten
  • Passieve tijd: 25 minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Pak twee pannen en zet deze op een middelmatig vuur . Doe als eerst een scheut olijfolie in de pan .En bak de spekblokjes aan voor ongeveer 2 min. Ondertussen kruid u de sliptongen met peper, zout en bloem of(panure pour poisson). Leg de sliptong in de pan en bak de sliptong 3 minuten aan elke kant. en voeg er een beetje roombter aan toe. Na de eerste keer omdraaien van de sliptong gooit u de mosselen aan de rand van de pan. Zorg dat de mosselen schoon zijn. Als de sliptong mooi goudbruin is aan alle twee de kanten en de mosselen open zijn gooit u de Hollandse garnalen in de pan voor een halve minuut en het gerecht is klaar. Dit gerecht is heerlijk met pasta of risotto.