Tong filet met hoi-sinsaus

Print Friendly, PDF & Email

INGREDIËNTEN

  • 600 gram Tong filet
  • 4 el azijn
  • 1 stuks eiwit
  • 3 el maïzena
  • 3 el wokolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 stuks lente ui in ringen gesneden
  • 4 el sojasaus
  • 2 el hoi-sinsaus
  • 1 el verse gemberwortel geraspt
  • zout en peper

icon
  • Keuken: Oosters
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
  • Kooktijd: 15 minuten minuten
  • Passieve tijd: 30 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Snij de tongfilet in hap klare stukken, schenk de azijn erover en wat zout en peper en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Roer het eiwit, maismeel en een beetje bakpoeder door elkaar, voeg hier de stukken tong filet aan toe en meng het door elkaar. Bak in de wokolie de tong filets kort goudbruin, en haal ze uit de pan. Bak in het overgebleven bakvet de knoflook en lente ui. Voeg vervolgens hier de sojasaus, hoi-sinsaus en gember aan toe. Dan de tong filets hier aan toevoegen en bak het kort tot alles goed warm is.