Tonijn in sesamkorst op kruidensla

Print Friendly, PDF & Email

foto-te-vervangen

INGREDIËNTEN

  • 4 stukken tonijn van 150 gram
  • 2 el sojasaus
  • 4 el sesamzaadjes geroosterd
  • olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 mespunt wasabi
  • 1 tl poedersuiker
  • 200 gram gemengde salade met rucola
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes koriander
  • 6 sprietjes bieslook

icon
  • Keuken: Oosters
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
  • Kooktijd: 15 minuten minuten
  • Passieve tijd: 25 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Bedruppel de tonijnfilets met de sojasaus en laat dit even intrekken. Roosterde sesamzaadjes in een droge koeken pan. Maak een vinaigrette door azijn, wasabi en poedersuiker door elkaar te roeren en hier een beetje olie bij te schenken. Meng de sla met de kruiden, Verhit olie in een koeken pan. En schroei de tonijn in de hete olie snel aan alle kanten dicht bak 2 à 3 minuten per kant, druk de tonijn direct na het bakken in de sesamzaadjes en laat hem daarna even rusten. Maak de sla aan met de vinaigrette en verdeel over de borden, en leg de tonijn op de salade.