Vis potje pikant

Print Friendly, PDF & Email

foto-te-vervangen

INGREDIËNTEN

  • 500 gram stevige witvis in stukjes gesneden
  • 150 gram grote gekookte garnalen
  • 400 gram penne
  • 1 stuks winterpeen in plakjes gesneden
  • 1 stuks prei in ringen gesneden
  • 4 stuks witte kool bladeren in reepjes gesneden
  • 2 tl verse gember geraspt
  • 100 gram tauge
  • 2 el amandelen geroosterd gehakt
  • 2 el hazelnoten geroosterd gehakt
  • 2 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 1 dl wokolie
  • 2 tl koriander gehakt

icon
  • Keuken: -
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
  • Kooktijd: 15 minuten minuten
  • Passieve tijd: 35 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

De penne rigatta koken volgens de gebruiksaanwijzing. De winter peen en koolbladeren ongeveer 5 minuten blancheren in ruim kokend water. Daarna met koud water afspoelen. In een wok de olie verhitten en hierin de vis in ca. 4 minuten lichtbruin roerbakken. Vis uit de pan scheppen en in de achtergebleven olie de prei bakken. Winter peen, kool en de pasta toevoegen en het gerecht op smaak brengen met ketjap, sambal en verse gember. Op het laatst de vis en garnalen en taugé toevoegen. Vispotje met amandelen, hazelnoten en koriander bestrooien.