Zalm filet op Oosterse wijze

Print Friendly, PDF & Email

foto-te-vervangen

INGREDIËNTEN

  • 4 x 125 gram zalm filet zonder vel
  • 250 gram haricots-verts
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuks rode Spaanse peper
  • 50 gram verse gemberwortel
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 2 el oestersaus
  • 150 gram tauge
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 4 et wokolie

icon
  • Keuken: Oosters
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
  • Kooktijd: 10 minuten minuten
  • Passieve tijd: 20 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snij de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit 4 eetlepels wokolie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananas stukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de zalm en tauge toe en warm alles goed door. Strooi de cashewnoten voor het serveren over het gerecht.