Zeebaars filet gegrild

Print Friendly, PDF & Email

foto-te-vervangen

INGREDIËNTEN

  • 4 stukken zeebaars filet met vel
  • 75 gram Danish blue verkruimeld
  • 2 el peterselie fijn gehakt
  • 1 stuks granny smith appel fijn gehakt
  • 30 gram amandelen gehakt
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie
  • vers gemalen peper

icon
  • Keuken: F
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
  • Kooktijd: 15 minuten minuten
  • Passieve tijd: 30 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Was de filets en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze met het vel naar beneden op een in geoliede bakplaat. Bestrijk ze met een beetje olie en bestrooi met vers gemalen peper. Grill de vis 4 minuten. Maak in tussen de topping door de kaas, peterselie, appel en amandelen in een kom door elkaar te mengen. Neem de vis uit de grill en verdeel de topping over de filets. Zet weer onder de grill en bak nog 2-3 minuten, tot de topping goudbruin is en pruttelt en de vis helemaal gaar is. Besprenkel met het citroensap en serveer direct.