Zeebaars uit de oven

Print Friendly, PDF & Email

foto-te-vervangen

INGREDIËNTEN

  • 2 stuks zeebaars schoongemaakt
  • 24 stuks basilicumblaadjes
  • 1 stuks citroen geraspt
  • 2 el citroensap
  • 12 stuks cherry tomaat gehalveerd
  • 2 el grof zeezout
  • zwarte peper

icon
  • Keuken: Italiaans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
  • Kooktijd: 20 minuten minuten
  • Passieve tijd: 30 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180˚C (stand5-6). Doe de olijfolie in een grote ovenvaste schaal, wentel hier de vis in, en stop 3 basilicumblaadjes en wat van de citroenschil in de buik van elke vis. Doe de tomaten in de schaal en bestrooi met de resterende basilicumblaadjes en citroenschil. Breng de vis en de tomaten op smaak met zout en peper. Bak de vis 20 minuten in de oven, of tot het vlees stevig en gaar is. Besprenkel met citroensap.