Zeeduivel a l’Americaine

Print Friendly, PDF & Email

Logo-Ruud-den-Haan

INGREDIËNTEN

  • 600 gram zeeduivel filet
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 stuks ui gesnipperd
  • 1 stuks wortel (klein) in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook in kleine blokjes
  • 3 takjes peterselie gehakt
  • 1 takje tijm gehakt
  • 1 tl dragon gedroogd
  • 1 stuks laulierblad
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 200 ml creme fraiche
  • 300 ml visfond
  • 100 ml witte wijn (droog)
  • 3 el cognac
  • roomboter
  • zout en peper

icon
  • Keuken: italiaans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Passieve tijd: 45 minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Heerlijk met aardappelpuree en een goede keuze voor de feestdagen.

  • Snij de zeeduivel filet in blokjes van 3 bij 3 cm, en meng ze met de bloem en een beetje peper en zout.
  • Bak de zeeduivel blokjes in olijfolie en een klontje goudbruin, en haal ze uit de pan met een schuimspaan.
  • Fruit in het overgebleven bakvocht de wortel, ui en knoflook en naar smaak wat peper en zout.
  • Voeg dan de tomaten blokjes, tijm, laulierblad, wijn, cognac, dragon, een beetje peper en visfond toe. breng het aan de kook en laat het een 15 minuten pruttelen.
  • Voeg dan de zeeduivel blokjes er aan toe en laat het vervolgens nog 5 minuten zachtjes meestoven. Schep dan de zeeduivel blokjes met schuimspaan uit de pan en verdeel het op verwarmde borden.
  • Roer door de saus de tomatenpuree en de creme fraiche en laat het het nog 2 minuten doorkoken, schep een flinke lepel saus over de zeeduivel en serveer het restant apart.