Zeewolf filet gegratineerd uit de oven

Print Friendly, PDF & Email

foto-te-vervangen

INGREDIËNTEN

  • 4 stukken zeewolf filet van 150 gram
  • sap van een halve citroen
  • zout en vers gemalen peper
  • olijfolie
  • 2 sneetjes oud wit brood verkruimeld
  • 100 gram geitenkaas verkruimeld
  • 2 el mosterd
  • 200 ml kookroom
  • 2 el bieslook fijngeknipt

icon
  • Keuken: Frans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht
  • Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
  • Kooktijd: 20 minuten minuten
  • Passieve tijd: 40 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200◦C wrijf de stukken vis in met citroensap, zout peper en laat ze even liggen. Verkruimel het brood heel fijn in de keukenmachine. Verkruimel ook de geitenkaas. Meng de mosterd door de room. Vet een niet te grote, lage ovenschaal in en leg de stukken vis erin. Schenk de room erover en verdeel hierover de geitenkaas, bieslook en het brood kruim. Sprenkel de olijfolie erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de vis in 15-20 minuten goudbruin en gaar.