Zwaardvis gegrild met salsa verde

Print Friendly, PDF & Email

foto-te-vervangen

INGREDIËNTEN

  • 4 stukken Zwaardvis filet
  • 3 el kappertjes gehakt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 8 stuks ansjovis filet (Zallo) gehakt
  • 2 tl mosterd
  • klein bosje peterselie gehakt
  • 2 el citroensap
  • 1 dl olijfolie voor de salsa
  • olijfolie
  • zout en vers gemalen peper

icon
  • Keuken: Italiaans
  • Maaltijd: Voorgerecht
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
  • Kooktijd: 10 minuten minuten
  • Passieve tijd: 25 minuten minuten
  • Porties 4 personen

Bereidingswijze

Was en hak de peterselie voor de salsa, meng de citroensap en mosterd en schenk Hier al roerend de olijfolie bij. Hak de ansjovisfilet grof, pers de knoflook boven de dressing uit. Voeg stukjes ansjovis, kappertjes en kruiden toe en meng kort met de staafmixer. Het mengsel mag wel structuur blijven houden. Kruid de zwaardvis met peper en zout en bestrijk de filets met olie. Verhit een gril pan en gril de zwaardvis, afhankelijk van de dikte, 4 à 6 minuten. Serveer de salsa verde bij gegrilde zwaardvis.